Gebruikte heftrucks van kwaliteit.

Betrouwbare gebuikte heftrucks en nog veel meer. Op Machinehandel Jansen kunt u rekenen.

Group 41

Ruim 40 jaar ervaring

In diverse grondverzet- en wegenbouwmachines

Group 41

Breed assortiment

Groot aanbod aan grondverzet- en wegenbouwmachines

Group 61

Wereldwijde levering

Levering over de hele wereld, waar u zich ook bevindt

Laatst toegevoegde items

Gebruikte heftrucks bij Machinehandel Jansen

Er is veel te vertellen over gebruikte heftrucks. In de loop van de tijd is er veel veranderd op het gebied van heftrucks, zowel in technologie als in gebruik. Heftrucks zijn een belangrijke uitvinding geweest in de industrie, die hebben bijgedragen aan efficiëntere werkprocessen en het verplaatsen van zware lasten. Hieronder worden de belangrijkste vragen en bespreken we de evolutie van heftrucks, de veiligheidsaspecten, de verschillende soorten en de toekomst van deze onmisbare machines.

De evolutie van heftrucks

Heftrucks zijn in de loop der jaren enorm geëvolueerd. Wat begon als eenvoudige handmatige pallettrucks is nu uitgegroeid tot geavanceerde machines die essentieel zijn in magazijnen, fabrieken en bouwplaatsen. Moderne heftrucks zijn uitgerust met tal van functies die het werk niet alleen gemakkelijker maar ook veiliger maken zoals stabiliteitscontrole, achteruitrijalarmen en automatische snelheidsbegrenzers, die het risico op ongelukken verminderen. Efficiëntie wordt verhoogd door functies als elektronische besturing, geavanceerde hydraulica en lithium-ion batterijen die langere levensduur en snellere oplaadtijden bieden. Comfort en ergonomie worden verbeterd door verstelbare stoelen, intuïtieve bedieningselementen en cabineontwerpen met verbeterde zichtlijnen. Het wil niet zeggen dat oudere heftrucks het werk niet meer goed kunnen uitvoeren. Het grote verschil is dat de nieuwste heftrucks vooral wat meer functies hebben om het besturen makkelijker te maken en risico’s op ongevallen meer voorkomen. De rijcomfort is beter bij nieuwe heftrucks dan bij oudere gebruikte heftrucks en de levensduur is wellicht iets afgenomen.

Veiligheid bij gebruikte heftrucks

Belangrijk bij een heftruck is dat deze uitvoerig getest wordt om de veiligheid te waarborgen. Bij Machinehandel Jansen zorgen we ervoor dat elke gebruikte heftruck een grondige inspectie en onderhoudsbeurt ondergaat voordat deze aan een nieuwe eigenaar wordt overgedragen.

Machinehandel Jansen is gespecialiseerd in wereldwijde in- en verkoop van nieuwe en gebruikte grondverzet en wegenbouwmachines.

Op onze locatie is altijd een ruim assortiment aan gebruikte en nieuwe machines te vinden. Met ruim 40 jaar ervaring kunnen wij uw de machines naar uw eigen wensen afleveren. Door ons breed assortiment kunt u voor alle soorten machines bij ons terecht.

Machinehandel Jansen machines in het rood en in het geel

Verschillende Soorten Heftrucks

Er bestaan veel verschillende heftrucks die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde handelingen. Zo zijn er elektrische heftrucks die gemaakt zijn om binnen te gebruiken. Vaak zijn deze een stuk stiller en hebben minder uitstoot. Verbrandingsmotor heftrucks, daarentegen, zijn krachtig en geschikt voor buitengebruik en zware ladingen. Daarnaast zijn er reachtrucks die ontworpen zijn voor smalle gangpaden en hoge stellingen, en pallettrucks voor het verplaatsen van pallets over korte afstanden. Elke soort heftruck heeft zijn eigen specifieke voordelen en toepassingsgebieden. Bij Machinehandel Jansen vind je zowel gebruikte heftrucks voor binnen- als buiten gebruik zoals bijvoorbeeld reachstackers, containerstapelaars, RORO en zijladers.

Technologische Vooruitgang

In de loop van jaren is de technologie drastisch veranderd voor heftrucks. Een paar van de belangrijkste veranderingen is dat de aandrijving van verbrandingsmoter naar elektrische is gegaan. De loodzuur accu’s zijn vervangen door Lithium-lon batterijen. Dit zorgde voor een lange levensduur, snellere oplaadtijden en minder onderhoud. Moderne heftrucks zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen zoals stabiliteitscontrole, achteruitrijalarmen, automatische snelheidsbegrenzers en veiligheidsgordels. De ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën en materialen draagt bij aan de duurzaamheid van heftrucks. Dit omvat de recycling van batterijen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van milieuvriendelijke productiemethoden. De technieken in heftrucks gaan ook steeds verder, zoals bijvoorbeeld met AI. Er bestaan zelfs al heftrucks die rijden zonder directe menselijke tussenkomst. Hierdoor gaat vaak de efficiëntie omhoog.

Veiligheidsvoorzieningen en Regelgeving

De wettelijke vereisten voor veilig gebruik en de veiligheidsvoorzieningen van heftrucks zijn ook veranderd. Moderne heftrucks zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen zoals stabiliteitscontrole, achteruitrijalarmen, en veiligheidsgordels. Deze voorzieningen, samen met strenge regelgeving, zorgen ervoor dat de werkplek veiliger wordt voor alle betrokkenen.

De Toekomst van gebruikte Heftrucks

En wat is de toekomst voor heftrucks? Wat gaat er gebeuren in het vervolg? De toekomst van heftrucks ziet er veelbelovend uit met voortdurende innovaties. Groene technologieën zoals waterstof-brandstofcellen en verbeterde lithium-ion batterijen zullen waarschijnlijk een grotere rol spelen. De integratie van het Internet AI en verdere automatisering zal de manier waarop we heftrucks gebruiken en beheren blijven transformeren. Efficiëntere, duurzamere en nog veiligere heftrucks zullen de norm worden.

Bij Machinehandel Jansen blijven we ons inzetten om de beste gebruikte heftrucks te vinden die aan de moderne eisen voldoen. Ontdek ons aanbod en ervaar zelf hoe onze betrouwbare en betaalbare heftrucks uw bedrijf kunnen ondersteunen.

Een greep uit onze merken

Bij Jansen Machinehandel bieden we een uitgebreid assortiment machines van zowel gerenommeerde als minder bekende merken. Hieronder vindt u een selectie van 11 merken die beschikbaar zijn bij ons.

Toyoto logo met rode letters
Bobcat logo met boskat
Terberg Machines logo
Komatsu_company_logos.svg
Caterpillar_logo.svg
Hitachi-Logo
ppm_logo