Verkoop van wegenbouwmachines.

Wegenbouwmachines zijn handig voor het aanleggen van wegen of paden, het dichten van diverse ondergronden en het bewerken van wegen. Lees en ontdek meer over de verschillende soorten machines in deze categorie. 

Group 41

Ruim 40 jaar ervaring

In diverse grondverzet- en wegenbouwmachines

Group 41

Breed assortiment

Groot aanbod aan grondverzet- en wegenbouwmachines

Group 61

Wereldwijde levering

Levering over de hele wereld, waar u zich ook bevindt

Laatst toegevoegde items

Verschillende soorten wegenbouwmachines voor uw bouw- en wegenbouwproject.

Wegenbouwmachines spelen een cruciale rol bij de aanleg en het onderhoud van wegen en infrastructuur. Een grader wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het egaliseren en nivelleren van oppervlakken, terwijl bestratingsmachines zorgen voor het precies leggen van bestratingen. Asfaltmachines zijn verantwoordelijk voor het aanbrengen van asfaltlagen met precisie en duurzaamheid. Veegmachines zorgen voor het schoonhouden van wegen, terwijl trilmachines worden gebruikt voor het verdichten van grond en asfalt. 

De juiste walsen voor uw bouw- en wegenbouwproject.

Wilt u een weg aanleggen of een weg, pad of andere verharde oppervlakte onderhouden? Dan heeft u een wals nodig. Walsen (ook wel wegroller genoemd) kunnen ingezet worden om bijvoorbeeld de ondergrond van wegen en bouwterreinen te verdichten, maar ook bij het egaliseren van wegen. Er zijn verschillende soorten wegrollers, hieronder leggen we de verschillende functies en voordelen van de machines uit.

Verschillende soorten walsen kopen.

Machinehandel Jansen heeft verschillende tandemwalsen te koop. Dit type heeft twee afzonderlijke trommels die naast elkaar draaien, waardoor ze geschikt zijn voor asfaltverdichting. Om asfalt te creëren werkt een gladde trommel het beste.

Trilwalsen: zoals de naam het al zegt trillen de trommels van deze wals. Hierdoor zijn deze types geschikt voor zwaardere taken en diepere verdichting. Dit is optimaal voor grote wegen. Hierin is er een onderscheid tussen enkel en dubbel trillende trommels.

Bandenwalsen worden vaak gebruikt in de wegenbouw, bij de aanleg van opritten, parkeerterreinen en andere constructieprojecten waar het nodig is om de grond of het asfalt stevig aan te drukken voor stabiliteit en duurzaamheid.

Combinatiewalsen: kunnen zowel een trilfunctie als een walsfunctie hebben. De trillingen helpen bij het verdichten van de onderliggende bodem, terwijl de wals zorgt voor de uiteindelijke afwerking.

Machinehandel Jansen is gespecialiseerd in wereldwijde in- en verkoop van nieuwe en gebruikte grondverzet en wegenbouwmachines.

Op onze locatie is altijd een ruim assortiment aan gebruikte en nieuwe machines te vinden. Met ruim 40 jaar ervaring kunnen wij uw de machines naar uw eigen wensen afleveren. Door ons breed assortiment kunt u voor alle soorten machines bij ons terecht.

Machinehandel Jansen machines in het rood en in het geel

Wat is het verschil tussen een bandenwals en een trilwals?

Het verschil zit in de werkingsmechanismen en toepassingen. Een bandenwals heeft een zware cilindrische trommel, vergelijkbaar met een grote band, die over het oppervlak rolt. Een trilwals heeft een trommel die uitgerust is met trilmechanismen waardoor de trommel heen en weer beweegt tijdens het rollen. Deze trillingen zorgen voor een intensieve verdichting van de ondergrond. Deze worden vooral gebruikt bij het aanleggen van fundering. 

Wat is het verschil tussen een bandenwals en een tandemwals?

Een tandemwals heeft twee aangrenzende trommels die zich dicht bij elkaar bevinden. Deze trommels kunnen zowel glad als trillend zijn, afhankelijk van het type tandemwals. Een bandenwals heeft een zware cilindrische trommel die is bedekt met rubberen banden. Deze banden zorgen voor de verdichting van het materiaal wanneer ze over het oppervlak rollen.

Bij Jansen Machinehandel bieden we een groot aanbod aan gebruikte walsen, zodat u kunt kiezen op basis van uw specifieke behoeften en projecteisen.

Gele tweedehands wals

Een greep uit onze merken

Bij Jansen Machinehandel bieden we een uitgebreid assortiment machines van zowel gerenommeerde als minder bekende merken. Hieronder vindt u een selectie van 11 merken die beschikbaar zijn bij ons.

Toyoto logo met rode letters
Bobcat logo met boskat
Terberg Machines logo
Komatsu_company_logos.svg
Caterpillar_logo.svg
Hitachi-Logo
ppm_logo